Historie van het bedrijf Bekkers in Esch

HBekkersPlein

Geschreven door ons moeder Martje Bekkers.

De heer H. Bekkers startte in mei 1963 in Boxtel met een tweedehands vrachtwagen zijn transportbedrijf(je). Het transport bestond hoofdzakelijk uit bouwmaterialen. De meeste vrachten tegels of stenen werden geladen bij een steenfabriek in Liempde, vandaar werden deze naar verschillende bouwlocaties vervoerd door heel Nederland, dikwijls met het handje laden en lossen.
Later kwam er een vrachtauto met een kraan op de auto. In 1967 werd er naar Esch verhuisd, het wagenpark werd uitgebreid en aangepast. Ook het gezin was inmiddels uitgebreid tot 4 kinderen, waarvan de 2 zonen Marcel & Hein al vroeg interesse toonde in de transportsector.

Na wat scholingen en het behalen van de benodigde papieren zaten ze dan ook al spoedig als chauffeur in het bedrijf, en werd toen H. Bekkers & ZN

In januari 1992 begonnen Marcel & Hein hun eigen Transportbedrijf Gebr. Bekkers.  In 2002 trok H. Bekkers sr. op 65 jarige leeftijd zich terug, maar bleef met hart en ziel tot aan zijn dood in 2007 verbonden aan het bedrijf van zijn zonen Gebr. Bekkers Transporten B.V.

Scannen0001bijlage 6